Sting minikoncert a Panthéonban – 2021.10.06

https://youtu.be/ZDtjDThed7o

Sting és a Panthéon: két óriás szokatlan találkozása, a kulturális örökség és a popkultúra egymásra találása. Amikor az ikonikus „Message in a Bottle” (1979) felcsendül az emlékmű szédítő boltozata alatt, az idő örök ingáját mintha felfüggesztenék egy pillanatra.

A felvételen a veterán brit énekes-zenész magánkoncertjét élvezhetitek, amelyet 2021 októberében a párizsi történelmi szentélyben a Fip közszolgálati rádióállomás 50. évfordulója alkalmából adott – „nagy megtiszteltetés” – jegyezte meg mosolyogva. Az alig félórás előadás során az úriember rocksztár az Eurostar gyorsvonat sebességével száguld végig csodálatos karrierjén, hogy összefoglalja zenei univerzumát a kezdetektől, a Police 1980-as klasszikusától a világslágereken át a csendesebb, kifinomultabb sikerekig. Félreismerhetetlenül egyedi hangján Sting – Bob Geldof szakértői véleménye szerint „nemzedéke legtehetségesebbje” – a „Shape of My Heart” című varázslatos balladával kezdi előadását, amelyet az őt itt kísérő gitáros barátja, Dominic Miller írt; a zenekart Frédéric Renaudin billentyűs, Rhani Krija dobos és Sophie Thiam és Othman Coradidi háttérénekesek teszik teljessé.

A fiatalos hetvenes zenész új, „The Bridge” című albumáról is játszik dalokat („If It’s Love”, „Rushing Water”). A „Nothing Like the Sun” című korszakos nagylemezről hallhatjuk a nagy klasszikus „Fragile” című dalt, amelyet tisztelgésként írt egy amerikai mérnök előtt, akit a Contrák öltek meg Nicaraguában 1987-ben. A Fip rádió Franciaországhoz fűződő régi kapcsolatai miatt hívta meg Stinget, akinek igazi neve Gordon Matthew Thomas Sumner, és aki egy hajógyári munkás fiaként Newcastle-ben nőtt fel, és jelenleg Párizstól északra, Senlisben él. Egy évvel a 2015. november 13-i támadások után a francia művészekkel egyébként is gyakran együttműködő zenész volt az első, aki ismét fellépett a Bataclanban. Ezzel a különleges hangulatú felvétellel Sting ismét megcsillogtatja kimagasló művészetét.

A koncertet 2021. október 6-án vették fel a párizsi Panthéonban.

A fenti szöveg fordítása az eredeti YouTube videó alatti bejegyzés alapján készült.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük