Egy este Párizs legendás jazzbarlangjában: a fantasztikus Caveau de la Huchette

Íme aktuális programajánlónk azoknak, akik szeretnék a párizsi nyaralásukat egy felejthetetlen zenés esti szórakozással megkoronázni, kipróbálnának egy hamisítatlan 40-es évekbeli jazzkocsmát, esetleg még a táncparketten is próbára tennék a boogie-woogie tudásukat. Irány a Latin Negyed, azon belül is a mindig nyüzsgő rue de la Huchette. Itt, a Notre-Dame tőszomszédságában található ugyanis a Caveau de la Huchette, a jazz és a swing európai fellegvára.

A középkori boltívek alatt berendezett mulató templomos lovagok és szabadkőművesek titkos találkahelye volt, majd a Nagy Francia Forradalom alatt a hírhedt Terror Barlangja nevű kocsma-börtön-kivégzőhely-kombónak adott otthont, ami az itt törzsvendégnek számító Danton, Marat, Robespierre és társaik számára praktikusnak bizonyult, hiszen a borozást nem kellett megszakítaniuk sem a rögtönzött halálos ítéletek meghozatala, sem a kivégzések megtekintése közben. A mai mulató 1946-ban nyílt meg, és a megszállás után fellélegző Párizsban rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert. Az amerikai katonák által meghonosított zenei irányzatok legnagyobb alakjai léptek itt fel hamarosan, miközben a közönség rongylábon ropta a táncot a jazz-, swing- és be-bop-ritmusokra.

A fantasztikus az egészben az, hogy a mai napig sikerült megőrizni ezt a hangulatot. Több, mint 70 éve nem múlt el este élő zene nélkül, és mivel a kocsma – mára már szinte egyedülálló módon – egy viszonylag tágas táncparkettel is rendelkezik, Párizsból és vonzáskörzetéből is rendszeresen járnak ide az igényes zene- és tánckedvelők. A táncparkett ördögei jellemzően hatvanas vagy idősebb, elképesztően stílusos megjelenésű, tisztes hölgyek és urak, bár láttunk már itt fiatal kínai versenytáncos-párt is, akiket szintén élmény volt nézni.

A Caveau de la Huchette egy igazi titkos kincs, amit minden Párizsba látogatónak ajánlunk felfedezésre. Ne hagyjátok ki ti sem!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük